Je hebt inmiddels aardig wat duikervaring (tenminste 25 gelogde duiken en een Advanced Open Water of een vergelijkbaar brevet) en je wilt andere duikers helpen, die problemen hebben vóór of tijdens de duik. Tijdens het Stress & Rescue programma leer je de vaardigheden om andere duikers te helpen en indien nodig een redding te starten.

De Stress & Rescue training start in het zwembad waar je eerst de basisvaardigheden herhaalt om jezelf en je buddy te helpen in bijzondere situaties. Daarna leer je hoe je een andere duiker in nood, aan de oppervlakte en onder water, kan helpen. Het zoeken van een ‘verloren’ duiker, het veilig omhoog brengen van een bewusteloze duiker, het naar de kant brengen én op de kant brengen van een bewusteloze duiker leer je tijdens deze Scuba Challenge.

Na een succesvolle afloop ontvang jij de SSI Stress & Rescue brevet en kan je andere duikers helpen wanneer nodig.

E-learning &  online groepslessen
Na de impactdag kan je inschrijven voor een specifieke Scuba Challenge klas en ontvang je de e-learning in de SSI app. Hier leer je de theorie die bij jouw duikcurssus hoort.

Tijdens de online lessen bespreken we de kennis van het duiken en zijn er workshops die je helpen om een Ocean Ambassador te worden.

Ocean Ambassador Stress & Rescue
Na een succesvolle afronding ontvang jij het SSI Stress & Rescue brevet en kan je andere duikers helpen wanener nodig. Je ontvangt het unieke Ocean Ambassador certificaat wanneer je alle impactopdrachten succesvol hebt uitgevoerd.

Aanmelden
Wil jij de wereld onderwater mooier maken en je duikbrevet halen? Zet je dan in tijdens deze Scuba Challenge! Meld je aan via het formulier op deze pagina. Kijk in het cursusschema voor de data en tijden. Heb je nog vragen? Mail ze dan naar info@scubachallenge.nl of gebruik de whatsapp knop onderaan deze pagina.

Maatschappelijke Dienst Tijd – MDT
The Scuba Challenge is een MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd) Project van Helping-Heroes en het Duikhuis. Deelname aan MDT projecten zijn kosteloos en is mogelijk voor jongeren en jongvolwassenen van 18-30 jaar.

Let op: Onderdeel van de reddingsvaardigheden zijn het verlenen van eerste hulp, het reanimeren en het toedienen van zuurstof (O2). Wanneer je deze vaardigheden niet beheerst dan voorziet het Duikhuis in een opleidingsdag waarin je deze vaardigheden leert. Ook wanneer jouw brevet(ten) langer dan twee jaar gelden zijn behaald dan moet je een ‘update’ doen. Aan dit extra onderdeel zijn kosten verbonden. Je kan je hiervoor aanmelden bij het Duikhuis via deze pagina. Wanneer je wel geldige brevetten hebt dan is dit onderdeel optioneel.