Je hebt je duikbrevet en je hebt zin in meer ontdekkingen onderwater. Tijdens het Scuba Advanced Challenge programma duik je onderwater in de Vinkeveense Plassen en leer je een flinke aantal nieuwe vaardigheden. Op zondag 12 mei is er een extra impactdag, waar nog plaats is!

Tijdens de 3 dagen in het buitenwater maak je de volgende 6 duiken:

  • Lokale verkenningsduik – de duikstek bij Zandeiland 4 kent vele objecten en zoetwater leven. Eerst maar eens verkennen en wellicht wennen aan het duiken in NL.
  • Perfect trimmen – trimmen is een basisvaardigheid en toch altijd lastig. Weet jij hoeveel gewicht in een zoetwaterplas in NL voor jou precies goed is?
  • Navigatie – de weg vinden onder water is lastiger dan boven water. Toch zwemt een duikgids moeiteloos naar een wrak en komt weer op de juiste plaats boven. Weet jij hoe je afstanden schat en naar de juiste locatie zwemt?
  • Wrakduik – wrakken geven houvast aan onderwaterplanten en koralen en zijn een geweldige schuilplaats voor het onderwaterleven. Kan jij een wrak veilig verkennen?
  • Bootduik – duiken vanaf een boot maakt het mogelijk om bij een ander eiland te gaan duiken, maar vraagt andere vaardigheden dan een kantduik. Weet jij hoe je in en uit een boot stapt en deze weer terugvindt?
  • Visherkenning/onderwaterbiologie – tijdens iedere duik kom je vissen en ander onderwater leven tegen. Weet jij ze te herkennen en te benoemen?

E-learning &  online groepslessen
Na de impactdag kan je inschrijven voor een specifieke Scuba Challenge klas en ontvang je de e-learning in de SSI app. Hier leer je de theorie die bij jouw duikcurssus hoort.

Tijdens de online lessen bespreken we de kennis van het duiken en zijn er workshops die je helpen om een Ocean Ambassador te worden.

Ocean Ambassador Advanced Adventurer brevet
Na een succesvolle afronding ontvang jij het SSI Advanced Adventurer brevet en kan je in soortgelijke situaties zelfstandig duiken. Je ontvangt het unieke Ocean Ambassador certificaat wanneer je alle impactopdrachten succesvol hebt uitgevoerd.

Heb je al een Advanced Adventurer brevet? Kijk dan voor beschikbare plaatsen in het Specialty en Rescue Programma.

Aanmelden
Wil jij de wereld onderwater mooier maken en je duikbrevet halen? Zet je dan in tijdens deze Scuba Challenge! Meld je aan via het formulier op deze pagina. Kijk in het cursusschema voor de data en tijden. Heb je nog vragen? Mail ze dan naar info@scubachallenge.nl of gebruik de whatsapp knop onderaan deze pagina.

Training in het zwembad

Maatschappelijke Dienst Tijd – MDT
The Scuba Advanced Challenge is een MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd) Project van Helping-Heroes en het Duikhuis. Deelname aan MDT trajecten is kosteloos voor jongeren en jongvolwassenen van 18-30 jaar.