• Is er in 2025 ook een Scuba Challenge?
  Ook in 2025 organiseren we The Scuba Challenge. De opzet daarvoor maken we in de najaar en begin volgend jaar kan je weer inschrijven als je aan de voorwaarden voldoet. Abonneer je op de nieuwsbrief als direct op de hoogte wil zijn. Vanaf 2026 is het nog onduidelijk of er een Scuba Challenge zal zijn.
 • Wat zijn de vereisten om mee te kunnen doen?
  Je kan meedoen aan de Scuba Challenge als je bij de start tenminste 18 jaar bent en niet ouder dan 30 jaar. Dit heeft te maken met de voorwaarden van het MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd) project en het duiken. Voor de starters cursus zelf gelden geen specifieke vereisten, of vooropleiding. Wel moet je ‘gezond’ zijn om veilig te kunnen duiken én kunnen zwemmen. Voor de gevorderden programma’s heb je duikervaring nodig. Zie ook deze pagina.
 • Moet ik persé uit Amsterdam, Rotterdam of Utrecht komen om mee te kunnen doen?
  Nee hoor. De zwembadtraingen vinden plaats in zwembaden in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Je kan op iedere locatie deelnemen.
 • Moet je al kunnen snorkelen of al eens gedoken hebben?
  Nee hoor, dat is niet nodig. Je moet wel kunnen zwemmen, maar de rest leren wij je 🙂
 • Wat als ik één van de dagen niet kan?
  We hebben voor ieder Scuba Challenge programma een aantal klassen beschikbaar op verschillende data. Er zit een opbouw in de trainingen, dus overslaan van een dag is niet mogelijk. Inhalen lukt meestal ook niet, omdat de klassen meestal vol zitten. Kijk daarom goed in je agenda voordat je inschrijft voor een specifieke klas.
 • Ik heb het traject niet kunnen afmaken, moet ik, als ik mijn brevet wil halen nu weer helemaal opnieuw beginnen?
  Nee, we houden bij welk deel je al gedaan hebt en wat je nog moet doen. Je kunt dan wereldwijd bij elke SSI duikschool, er zijn er meer dan 3500, de rest van je verplichte onderdelen afronden (let op, dit kost wel geld) om alsnog je duikbrevet te halen.
 • Is de impact dag verplicht?
  Ja, ook als je al eerder aan de Scuba Challenge hebt meegedaan. Tijdens deze dag maken we de start van diverse activiteiten, die impact maken en leer je jouw medestanders kennen. Allemaal onderdelen van de maatschappelijke diensttijd om (een beter) Ocean Ambassador te worden.
 • Is het echt gratis / zijn er echt geen kosten aan verbonden?
  Het is echt gratis, de lessen, de duiken, het gebruik van duikapparatuur en de toegang tot de zwembaden is allemaal bij het project inbegrepen. Wel is het verplicht om de start-enquete en eind-enquete in te vullen. En alle activiteiten mee te doen.
 • Hoe kan het dat het gratis is?
  De Scuba Challenge is een MDT-project, dat staat voor Maatschappelijke Dienst Tijd en wordt gesubsidieerd door de overheid. Daarom kunnen jongeren deze Scuba Challenge gratis doorlopen.
 • Kan ik ook meedoen als ik al eens een (ander) MDT project heb gedaan?
  Ja dat kan, Je mag maximaal twee keer in je leven meedoen. Heb je vragen of twijfels hierover, mail ons.
 • Ik heb geen bevestiging per mail ontvangen van mijn inschrijving?
  Iedereen die inschrijft krijgt een bevestiging in het scherm te zien. Je bent dan ingeschreven. We versturen ook een mail ter bevestiging vanaf het mailadres info@scubachallenge.nl, maar soms lijkt deze niet aan te komen. Kijk je ‘spam’ folder na en als je niets kan vinden stuur anders een mail naar info@scubachallenge.nl dan kijken we het voor je na.
 • Waar zijn de Impactdagen?
  Wanneer de locaties voor de Impactdagen bekend zijn dan ontvang je mail met het programma van de dag.
 • Ik kan niet inschrijven voor de Impactdag van mijn keuze?
  Sinds 1 februari is inschrijven voor de Impactdagen mogelijk. Het aantal plaatsen per categorie is beperkt. Wanneer er 0 plaatsen beschikbaar zijn dan is deze categorie VOL voor deze dag(en).  Blijf op de hoogte van wijzigingen door je in te schrijven voor de nieuwsbrief.