• Wat zijn de vereisten om mee te kunnen doen?
  Voor het project geldt de leeftijdsgrens van 13-27 jaar. Dit heeft te maken met de voorwaarden van het MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd) project.
  Voor de open water cursus zelf gelden geen specifieke vereisten, of vooropleiding. Wel moet je ‘gezond’ zijn om veilig te kunnen duiken.
 • Moet ik perse uit Nieuwegein of Rotterdam komen om mee te kunnen doen?
  Nee hoor, niet perse. De zwembad duiken vinden alleen plaats in het zwembad in Nieuwegein en Rotterdam dus als je het weekend van je zwembad duiken daar naartoe kunt komen is dat prima.
 • Moet je al kunnen snorkelen, al eens gedoken hebben?
  Nee hoor, dat is niet nodig. Je moet natuurlijk wel kunnen zwemmen, maar de rest leren wij je 🙂
 • Wat als ik één van de dagen niet kan?
  We hebben een aantal groepen beschikbaar dus ook meerdere data. Het leukst is natuurlijk als je in dezelfde groep alle duiklessen doet. Het is wel belangrijk dat je alle theorielessen volgt en alle (2 dagen) zwembad duiken en alle (2 dagen) buitenduiken doet. Zonder dit kunnen we je niet certificeren voor je Padi Duikbrevet.
 • Ik heb het traject niet kunnen afmaken, moet ik, als ik mijn brevet wil halen nu weer helemaal opnieuw beginnen?
  Nee, we houden bij welk deel je al gedaan hebt en wat je nog moet doen. Je kunt dan bij elke Padi duikschool wereldwijd de rest van je verplichte onderdelen afronden (let op, dit kost wel geld) om alsnog je Padi duikbrevet te halen.
 • Hoeveel clean up duiken mag (of moet:) ik meedoen?
  Je doet minimaal 2 clean up dagen mee. Meer mag natuurlijk (als er plaats beschikbaar is). Dan doe je weer extra duikervaring op én help je de onderwaterwereld een beetje mooier maken.
 • Is het echt gratis / zijn er echt geen kosten aan verbonden?
  Het is echt gratis, de lessen, de cleanups, gebruik van duikapparatuur en toegang tot het zwembad is allemaal bij het project inbegrepen.
 • Hoe kan het dat het gratis is?
  Het project is een MDT Project, dat staat voor Maatschappelijke Dienst Tijd en wordt gesubsidieerd door de overheid. Daarom kunnen jongeren van 13-27 jaar (eenmalig) een MDT programma gratis doorlopen.
 • Kan ik ook meedoen als ik al eens een (ander) MDT project heb gedaan?
  Ja dit kan, MDT kun je als jongere twee keer doen. Heb je vragen of twijfels hierover, mail ons gerust even.