Je wilt leren duiken, want je bent nieuwsgierig naar de onderwaterwereld. Tijdens het Open Water programma leer jij de vaardigheden om zelfstandig te duiken en Ocean Ambassador te worden. Naast het ontdekken van de wereld onderwater leer je hier ook zorgzaam mee om te gaan. Wil jij dat ook kunnen? Meld je aan voor The Scuba Challenge.

Binnen dit MDT-project werken we aan jouw duiktalent, leer je van alles over de (onder)waterwereld en hoe wij onze ‘footprint’ kunnen verminderen. Kortom, samen zorgen we voor onze leefomgeving en de natuur.

E-learning &  online groepslessen
Na de impactdag kan je inschrijven voor een specifieke Scuba Challenge klas en ontvang je de e-learning in de SSI app. Hier leer je de theorie die bij jouw duikcurssus hoort.

Tijdens de online lessen bespreken we de kennis van het duiken en zijn er workshops die je helpen om een Ocean Ambassador te worden.

Zwembadtraining
De onderwatertraining start in het zwembad, waar je iedere les weer nieuwe vaardigheden leert. Het aantal lessen is afhankelijk van de locatie. De zwembadtrainingen in 2024 zijn in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht – kijk op de pagina locaties voor de adressen.

Buitenwatertraining
Als je voldoende vertrouwen hebt om onder water te zijn ga je 2 dagen naar het buitenwater en maak je 4 duiken, waarin je de vaardigheden uit het zwembad in de praktijk brengt. Daarnaast leer je hoe je goed voor jezelf, je buddy en het onderwaterleven kan zorgen.

Ocean Ambassador Open Water brevet
Na een succesvolle afronding ontvang jij het SSI Open Water brevet en kan je in soortgelijke situaties zelfstandig duiken. Je ontvangt het unieke Ocean Ambassador certificaat wanneer je alle impactopdrachten succesvol hebt uitgevoerd.

Heb je al een Open Water brevet? Kijk dan voor beschikbare plaatsen in het Advanced, Specialty en Rescue Programma.

Aanmelden
Wil jij de wereld onderwater mooier maken en je duikbrevet halen? Zet je dan in tijdens deze Scuba Challenge! Meld je aan via het formulier op deze pagina. Kijk in het cursusschema voor de data en tijden. Heb je nog vragen? Mail ze dan naar info@scubachallenge.nl of gebruik de whatsapp knop onderaan deze pagina.

Maatschappelijke Dienst Tijd – MDT
The Scuba Challenge is een MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd) Project van Helping-Heroes en het Duikhuis. Deelname aan MDT projecten zijn kosteloos en is mogelijk voor jongeren en jongvolwassenen van 18-30 jaar.