Bij Helping-Heroes | MDT helpen we jongeren op reis naar de beste versie van zichzelf. Hoe ontdek je jouw talenten, maak je nieuwe vrienden én kun je je inzetten voor de samenleving.

Bij The Scuba Challenge koppelen we deze drie zaken aan een toffe sport, duiken.

Je gaat samen met een groep leeftijdsgenoten de Open Water duik cursus volgen. Er is een theoriedeel, een aantal oefeningen in het zwembad en een aantal duiken in het buitenwater.
Na afloop van de cursus ben je gebrevetteerd duiker, wanneer je aan alle uitvoeringseisen (voor Padi Scuba Diver of Padi Open Water Diver) hebt voldaan. Je krijgt een officieel duikbrevet om overal ter wereld te kunnen duiken.

Heb jij al een duikbrevet? Dan kun je een van de andere programma’s Scuba Challenge Advanced, Scuba Specialties Week of Scuba Rescue Week volgen.

Tijdens de cursus besteden we niet alleen aandacht aan duiken, maar doen we ook leuke clinics op het gebied van mindfulness, ademhaling, samenwerking en leren we over natuur (en vooral water) vervuiling, de plasticsoup.

Na afloop van de cursus ben je er nog niet. We gaan immers ook nog de wereld een beetje mooier maken. Want binnen MDT zetten we ons ook in voor de samenleving.

We gaan nog een extra (aware) duik maken waarbij we de wereld onderwater gaan opruimen. De zogenaamde Clean Up dives. Tijdens deze duik gaan we in kleine groepjes onder water en heb jij samen met je buddy een afval net bij je. Vislijnen, plastic flesjes en ander zwerfafval die je onder water tegenkomt, verzamel je in je afval net.
Wie heeft de meeste afval na de duik?

Na de duik gaan we lekker lunchen met elkaar en smiddags ruimen we het zwerfafval van strand waar we gedoken hebben op. Of we beginnen met het strand en doen daarna de cleanup dive.

Zo heb je straks niet alleen een officieel duikbrevet maar heb je ook al de nodige duikervaring! Én heb jij je op een supertoffe manier ingezet om de wereld een beetje schoner te maken. Hoe leuk is dat?

De duiklessen en de cleanup dives vinden plaats in de weekenden of schoolvakanties. Een programma met data krijg je toegezonden zodra je je hebt ingeschreven en de volgende groep van start gaat.

The Scuba Challenge is onderdeel van het MDT project Helping-Heroes. Dit project wordt gesubsidieerd vanuit Maatschappelijke Diensttijd. Er zijn voor jou dus GEEN kosten aan The Scuba Challenge verbonden!

Heb je al zin om mee te doen? Klik dan hier om je vrijblijvend aan te melden!

*Jongeren onder de 15 jaar krijgen het brevet Junior (Open Water/Scuba) Diver.