Deelname aan The Scuba Challenge
Woon jij in Nederland, ben jij 18 jaar of ouder en niet ouder dan 30 jaar, kan je tenminste 200 meter zwemmen, je bent fit genoeg om te mogen duiken en je begrijpt dat je bij het duiken je aan bepaalde regels moet houden voor jouw veiligheid en die van anderen? Meld je dan aan voor een van de impactdagen.

Gezondheidsvragen voor alle Scuba Challenge programm’s
Bekijk voordat je je aanmeld wel goed de gezondheidsvragenlijst. Beantwoord je alle vragen met NEE, dan is een verder onderzoek niet nodig. Heb je JA op een van de (vervolg)vragen? Dan is een verklaring van een arts noodzakelijk om te kunnen duiken. Veel zorgverzekeraars vergoede periodiek een sportkeuring.

Dit geldt ook voor gevorderde duikers.

Aanvullende vereisten voor The Scuba Challenge gevorderden
Voor de gevorderde programma’s verwachten we de je een Open Water brevet van een door RSTC of CMAS erkende duikorganisatie. Dit zijn o.a. NOB, PADI en SSI.

    • Voor het Advanced Adventurer Challenge mag je minder dan 15 gelogde duiken hebben.
    • Voor de Specialty Challenge heb je tenminste 15 gelogde duiken in je logboek staan.
    • Voor Rescue Challenge heb je tenminste 25 gelogde duiken en het Advanced Open Water brevet. Én je hebt een geldig eerste hulp, reanimatie en zuurstof (O2) brevet (een geldig brevet* is niet langer dan 2 jaar geleden uitgegeven).
      * Indien je geen geldig brevet hebt dan kan je bij het Duikhuis meedoen aan een extra lesdag om deze brevetten te halen of een update te doen. Hieraan zijn extra kosten verbonden. Deze data staan ook in het cursusschema.

Duikuitrusting
Het gebruik van de duikuitrusting en verse lucht is inbegrepen tijdens The Scuba Challenge. Wel adviseren we een eigen masker en snorkel aan te schaffen, zodat je onderwater alles goed ziet en het masker comfortabel zit.

Smartphone of tablet
Voor de duiktheorie gebruiken we de app van SSI. Wanneer je geen beschikking hebt over een een smartphone of tablet om de app te downloaden dan krijg je een geprinte versie en maak je de examens in een klas.