The Scuba Challenge is een MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd) programma van Helping-Heroes | MDT en het Duikhuis. Deelname is kosteloos. Tijd, energie en veel zin om je in te zetten voor de onderwaterwereld zijn jouw inbreng.

Belangrijke punten in deze challenge:

🪄 Je houdt van de natuur en dan extra van de wereld onder water
🪄 Je staat voor schone(re) oceanen en draagt dit graag uit
🪄 Je wilt bewust zijn van jezelf en wat jouw gedrag voor impact kan hebben op jou en de wereld om je heen
🪄 Samen met andere oceaanliefhebbers wil je bijdragen aan natuurbehoud
🪄 Je kan voldoende tijd besteden aan deze challenge – dit MDT project – om deze te volbrengen
🪄 Om daadwerkelijk te weten wat de onderwaterwereld nodig heeft, leer je graag meer: je haalt een duikbrevet en wilt betrokken blijven bij activiteiten om de wereldwateren gezond te houden.

THE SCUBA CHALLENGE 2024 – de Impactdag
Inschrijven voor The Scuba Challenge 2024 is mogelijk vanaf 1 februari 2024. We starten dit jaar The Scuba Challenge met een Impactdag en is verplicht voor verdere deelname. Tijdens de dag leer je hoe we het onderwaterleven kunnen beschermen en zelfs restaureren. Verder zijn er diverse workshops en presentaties.

Ná de Impactdag schrijf jij je definitief in voor een specifieke klas. Dit kan alleen wanneer je ook bij de Impactdag aanwezig bent.

Hoe ziet The Scuba Challenge er in 2024 uit?

Je bent aangemeld en gaat de uitdaging aan! Jouw deelname aan The Scuba Challenge 2024 is een feit.

Samen gelijkgestemde leeftijdsgenoten zet jij je in voor een schone(re) wereld onder water en daarnaast haal je een duikbrevet!

Bij de duikcursussen is er een deel theorie, een aantal oefeningen in het zwembad en een aantal duiken in het buitenwater. Na afloop van de cursus heb je er een duikbrevet bij!

Tijdens deze challenge besteden we aandacht aan duiken, maar doen we ook leuke clinics op het gebied van mindfulness en ademhaling – bewustwording van jezelf, samenwerking en leren we over natuur (en vooral water) vervuiling, de plasticsoup. We maken ook nog de wereld een beetje mooier maken, want binnen een MDT zetten we ons ook in voor de samenleving.

Met Project X is er een goed doel uitgekozen, dat past bij jouw Challenge. Met crowdfunding steun jij dat doel. Uiteraard krijg je hier meer informatie over tijdens de Impactdag.

Je kunt meedoen aan The Scuba Challenge 2024 in:

* Scuba Challenge Starter
* Scuba Challenge Advanced
* Scuba Challenge Specialties
* Scuba Challenge Stress & Rescue

Het cursusschema van iedere klas vind je hier, lees ook de vereisten voor deelname. Aanmelden voor een klas kan ná de Impactdag.

Aanmelden:
Wil jij je duikbrevet halen én de onderwaterwereld een beetje mooier maken? Zet je dan in met deze Scuba Challenge! Meld je aan via het formulier op deze pagina. Heb je nog vragen? Mail ze dan naar info@scubachallenge.nl of gebruik de whatsapp knop onderaan deze pagina.