Het woord ‘plasticsoep’ kan je niet zijn ontgaan; je komt het bijna elke dag tegen in het nieuws. Het gaat dan over zwerfvuil, dierenleed en je eigen gezondheid. Wij mensen gebruiken enorme hoeveelheden plastic. Zakjes waarin ons eten verpakt zit, wegwerp bestek, rietjes, andere soorten verpakkingsmaterialen. 

Er zijn organisaties die deze plastic vervuiling bij de bron aanpakken. Bij fabrikanten, overheden, winkels en natuurlijk bij het wegwerp gedrag van mensen zelf.  En dat is belangrijk, immers bij de bron moet je beginnen.

Maar er is al heel veel plastic in het milieu terecht gekomen. En door dat op te ruimen en op een verstandige manier af te voeren, helpen wij ook mee de wereld een beetje mooier te maken.

Op het strand bij de duikspots die we bezoeken (want plastic van het strand komt immers in het water terecht) en onder water.  Niet alleen zwerf afval, blikjes, plastic flessen en tasjes. Maar wat dacht je van afgebroken vislijnen? De dieren onderwater raken vaker gewond door afval en rest vislijnen dan door welke andere oorzaak dan ook.

Daarom gaan wij Clean Up dives doen. Zo doe je én duik ervaring op én maak je de wereld een beetje schoner.
Met The Scuba Challenge!

Meld je snel aan!

*The Scuba Challenge is een project voor jongeren van 13-30 jaar uit de (omgeving  van) Utrecht, Nieuwegein/IJsselstein, Amsterdam en Rotterdam. Het project is een MDT (Maatschappelijke Dienst tijd) Activiteit. Er zijn dus geen kosten verbonden aan deelname.