Je mag zelfstandig duiken, hebt inmiddels wat duikervaring (tenminste 15 gelogde duiken) en je wilt specifieke vaardigheden leren onder het wateroppervlak. Tijdens het Specialty programma ga je de diepte in om een paar specifieke vaardigheden uitgebreid te leren. Op zondag 12 mei is er een extra impactdag, waar nog plaats is!

The Scuba Specialties Week is bedoeld voor ervaren duikers met een Open Water brevet en tenminste 15 gelogde duiken. Tijdens iedere specialty klas kan je 1 van de onderstaande combinaties kiezen (nog definitief vast te stellen):

    • Nitrox en wrakduiken – wrakken zijn bijzondere duiklocaties. Ze hebben een historische waarde en geven bescherming aan het onderwaterleven waardoor deze ter plaatse uitbundig is. Maar een wrak bezoeken vraagt ook extra vaardigheden om dit veilig te doen. Omdat de bodemtijd op diepte korter is, gebruiken wrakduikers graag zuurstof verrijkte lucht (Nitrox), waarvoor je wel een brevet nodig hebt om er veilig mee te duiken.
    • Navigatie, zoeken & bergen – De weg vinden onder water, verloren voorwerpen kunnen terugvinden en veilig bergen is het doel van deze specialties.
    • Perfect trimmen & foto- of videografie – Om een mooie foto of video te maken onder water komt behalve apparatuur en omgaan met belichting ook het perfect trimmen van pas, want je wilt het overige onderwaterleven niet beschadigen.

E-learning &  online groepslessen
Na de impactdag kan je inschrijven voor een specifieke Scuba Challenge klas en ontvang je de e-learning in de SSI app. Hier leer je de theorie die bij jouw duikcurssus hoort.

Tijdens de online lessen bespreken we de kennis van het duiken en zijn er workshops die je helpen om een Ocean Ambassador te worden.

Ocean Ambassador Specialty brevet
Na een succesvolle afronding ontvang jij de SSI Specialty brevetten. Je ontvangt het unieke Ocean Ambassador certificaat wanneer je alle impactopdrachten succesvol hebt uitgevoerd.

Aanmelden
Wil jij de wereld onderwater mooier maken en je duikbrevet halen? Zet je dan in tijdens deze Scuba Challenge! Meld je aan via het formulier op deze pagina. Kijk in het cursusschema voor de data en tijden. Heb je nog vragen? Mail ze dan naar info@scubachallenge.nl of gebruik de whatsapp knop onderaan deze pagina.

Maatschappelijke Dienst Tijd – MDT
The Scuba Challenge is een MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd) Project van Helping-Heroes en het Duikhuis. Deelname aan MDT projecten zijn kosteloos en is mogelijk voor jongeren en jongvolwassenen van 18-30 jaar.