Je kunt hier het cursusschema downloaden. Je ziet op welke dagen en locaties de verschillende activiteiten van iedere Scuba Challenge klas zijn gepland. Deelname aan alle activiteiten is noodzakelijk om Ocean Ambassador te worden. Er is een opbouw in de trainingen, waardoor overslaan van dagen geen optie is.

De impactdag
De impactdag is de leuke, verplichte start van de Scuba Challenge 2024. Je neemt deel aan één van deze dagen. Er zijn verschillende dagen in de regio Utrecht of Rotterdam van 9 tot 17 uur (zodra de locatie bekend is berichten we hierover). De impactdagen in 2024 waren in april en mei en zijn door bijna 300 deelnemers bezocht. Wanneer nog niet alle klassen vol zijn ná deze impactdagen dan zullen we nog een extra impactdag organiseren.

Ná de impactdag kan je kiezen voor één van de Scuba Challenge klassen. Wanneer het maximum aantal deelnemers van een klas is bereikt is deze klas niet meer te kiezen. Wisselen van klas is niet mogelijk wanneer de klassen vol zitten.

De online workshops 
Voor alle klassen geven we in de avonduren een drietal workshops, je hoeft dus niet overdag beschikbaar te zijn. De eerste serie workshops is in de maand mei voor alle Scuba Challenge klassen tot augustus. De tweede serie workshops is in de maand juni voor alle overige Scuba Challenge klassen.

Praktijktrainingen
In de zwembaden starten we met de praktijktrainingen. De kleuren in het overzicht komen overeen met de zwembadlocaties in Amsterdam (rood), Rotterdam (groen) of Utrecht (geel). Afhankelijk van de locatie zijn de zwembadtrainingen in de avond of het weekeinde.

De buitenwater activiteiten zijn in de Vinkeveense plassen (blauw) op vrijdag, zaterdag en zondag. Alleen de specialty weken zijn op maandag, dinsdag en woensdag tijdens de zomervakantie.

Wijzigingen en alternatief programma
Wijzigingen in het programma vinden soms plaats, omdat de weersomstandigheden of de beschikbaarheid van locaties beperkt is. In overleg plannen we dan een inhaaldag.

Wanneer je om medische redenen (tijdelijk) niet meer kan duiken dan bieden we een alternatief programma om de Scuba Challenge toch af te maken.

Kosten en andere verplichtingen
De Scuba Challenge kost je niets, maar is niet vrijblijvend, omdat wij er wel kosten voor maken. Naast het actief meedoen aan alle onderdelen heb je de verplichting om de start-enquête en de eind-enquête in te vullen van de MDT-organisatie. Dat is de basis waarop de overheid de MDT-subsidie wil verstrekken.

Heb je vragen? Email dan even naar info@scubachallenge.nl of Whatsapp met ons via deze website.