SCUBA CHALLENGE  ROTTERDAM

De Scuba Challenge is een project voor jongeren van 12-30 jaar.
De Zwembad duiken vinden plaats in Zwembad IJsselmonde. Jongeren kunnen kosteloos hun Padi Open Water brevet halen en doen iets terug voor de samenleving en het milieu door te helpen met Clean Up duiken.

Het project bestaat uit de volgende onderdelen:

– E-learning & Online groepslessen 
– 4 Zwembadduiken 
– 4 Buitenduiken
– 3 Clean-up duiken 

We hebben verschillende groepen die nog gaan starten: 

Groep 2 (VOL)

Theorie                     12, 17 en 19 mei – 18.30 – 20.30 uur online
Zwembad                 10, 17, 24 juni en 1 juli – 18.30 uur zwembad
Buitenwater              9 en 10 juli buitenwater
Clean-up                   11, 12 en 14 juli 

Groep 3 (VOL)
Theorie                    23, 25 en 30 augustus – 18.30 – 20.30 online
Zwembad                2, 9, 16 & 23 september – 18.30 Zwembad
Buitenwater            1 en 2 oktober 
Clean-up                  24, 26 en 27 oktober

N.B.: De activiteiten vinden groepsgewijs plaats.  Het is helaas niet mogelijk om te wisselen tussen groepen. Als je je aanmeld voor een bepaalde groep is het dus van belang dat je alle data van die groep beschikbaar bent. 

Helaas zitten de groepen voor Rotterdam helemaal vol. Je kunt je nog wel inschrijven voor de reservelijst. Mochten er plekken vrijkomen dan kunnen we benaderen. Als we volgend jaar een nieuwe Scuba Challenge gaan doen, benaderen we jou dan als eerste.

E- LEARNING & ONLINE GROEPSLESSEN
In april en mei neem je zelf, op een moment dat het jou uitkomt de 5 theorie modules van de Padi Open water cursus door. Dit gaat via e-learning, je krijgt van ons een link naar jouw eigen e-learning omgeving.

Tijdens de online groep workshops helpen we je met de theorie en behandelen we andere leuke onderwerpen van het onderwaterleven, milieu en klimaat.

DE DUIKEN
4 Zwembad duiken (4 vrijdag avonden)
De eerste duiken en oefeningen doen we in het zwembad. Lekker warm en veilig omdat je in het ondiepe water al je “skills” kunt oefenen.

De zwembad duiken vinden plaats in Zwembad IJsselmonde in Rotterdam. 

4 buitenwater duiken (2 dagen / 1 weekend)
Nadat je je zwembad duiken hebt afgerond, gaan we buiten het water in! Deze buitenwater duiken vinden plaats op een duikstek in Nederland, bijvoorbeeld in Vinkeveen, bij Het Grevelingen of een van de andere duikspots.

Tijdens de buitenduiken ben je van 10.00 – 18.00 bezig. 

CLEAN UPS
We hebben clean up duiken gepland tijdens vakanties. Je kunt deelnemen aan de clean ups als je het Padi Open Water traject hebt afgerond. 

We verwachten dat je tenminste aan 2 cleanups meehelpt. Méér mag natuurlijk altijd. 

Aanmelden:
Wil jij je duikbrevet halen én de wereld een beetje mooier maken? Zet je dan in tijdens deze Scuba Challenge! Meld je aan via het formulier op deze pagina. Heb je nog vragen? Mail ze dan naar michel@helping-heroes.nl of gebruik de whatsapp knop onderaan deze pagina.

Maatschappelijke Dienst Tijd – MDT:
The Scuba Challenge is een MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd) Project van Helping-Heroes en Het Duikhuis. Deelname aan MDT trajecten is gratis voor jongeren en jongvolwassenen van 13-27 jaar.