Deelname aan de introductiebijeenkomst / Gezondheidsvragen
Ben je minstens 12 jaar oud, fit genoeg om te mogen duiken en begrijp je dat je je aan bepaalde regels moet houden voor jouw veiligheid en die van anderen? Meld je dan aan voor een van de introductiebijeenkomsten.

Gezondheidsvragen:
Bekijk voordat je je aanmeld wel goed de gezondheidsvragenlijst.
Beantwoord je alle 10 vragen met Nee, dan is een verder onderzoek niet nodig. Heb je ja op een van de (vervolg)vragen? Dan is een verklaring van een duikarts noodzakelijk om mee te kunnen doen aan de introductiebijeenkomst / introductieduik.

Wat gaan we doen tijdens de introductieduik?
Na een duidelijke uitleg over de duikuitrusting, de veiligheid en de oefeningen in en onder water, ga je met een van onze duikprofessionals kopje onder. Na een uur kom je waarschijnlijk ontzettend enthousiast het zwembad water uit. Daarna is er nog een korte evaluatie. Het hele programma duurt ongeveer 2,5 uur en na afloop ontvang je een eerste duikcertificaat! Je kunt ter plaatse besluit of je je wilt aanmelden voor het (gratis) MDT programma The Scuba Challenge.

Duikuitrusting
Het gebruik van de duikuitrusting en verse lucht is inbegrepen bij de introductieduik. Je krijgt een 3mm shorty aan, die je warm houdt in de tropische temperatuur van het zwembad.

Locatie
Een introductieduik maak je in helder water waar je in het begin ook kan staan, kortom een zwembad. Waar jij de eerste keer onder water gaat, is aan jou: De Mirandabad in Amsterdam, sportcomplex Merwestein in Nieuwegein of zwembad IJsselmonde in Rotterdam. Je maakt je keuze bij het reserveren van jouw introductieduik.

Na de PADI introductieduik
En hoe gaaf?! Als je na deze introductieduik de smaak te pakken hebt en je bent tussen de 12 en 30 jaar, dan kun je gratis deelnemen aan een van de Scuba Challenge MDT programma’s. Meld je na de introductiebijeenkomst direct aan bij een van de aanwezige MDT begeleiders, dan weet je zeker dat jij een plekje hebt!